Рецепта feelgood
Продукти:
- 4 пъстърви
- 450 гр. брюкселско зеле
- 2 скилидки чесън
- сол
За винегрета:
- 1 червена чушка
- 1/2 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 3 с. л. ябълков оцет
- 4 стръка магданоз
- 3 с. л. Екскуиза 0,2%
Приготвяне
Рибата се почиства, посолява, поставя се в хартия за печене. Добавят се нарязаното брюкселско зеле, наситненият чесън. Пече се 20 мин. на 200 градуса.
Зеленчуците за винегрета се нарязват на дребно, овкусяват се с малко сол и се смесват с предварително разбитите 3 с. л. Екскуиза 0,2% , ябълков оцет и наситнения магданоз. Топлата риба се залива със студения винегрет.
Мира
окт. 15, 2008 @ 17:54:36
Привет, тази рецепта не е за първия етап на Дюкан, в него са забранени всички продукти извън 8-те категории. Брюкселско зеле и чушка не са позволени.
***
Бележка от Крикри: Благодаря за уместната забележка, прехвърлена е в ПЗ.