Иконата на Свети Николай в близък план
Иконата на Свети Николай в близък план

Истинско Божие чудо! Семейната икона на Свети Николай спасила моряк (СНИМКА)

От днес 16 декември до края на януари 2012 г. всички желаещи могат да видят иконата -спасителка, която запазила живота на моряк от кораба „Ванеса”

Тя ще бъде експонирана, заедно с други изображения на Свети Николай Чудотворец в Бургас, в Културния център „Морско казино”. Информацията е подадена от пресслужбата на общинска администрация – Бургас.

Николай Димитров държи в ръце чудотворната икона на Свети Николай Чудотворец

Спасеният моряк Николай Димитров иска да покаже тази светиня на останалите, за да се докоснат до едно реално чудо от нашия съвременен живот.

Той допълва, че вярата е нещо велико, защото лично се е убедил. И както е казал Иисус Христос, ако един човек има вяра колкото синапено зрънце, ако каже на една планина да се премести, тя ще го направи.

А за Николай Димитров вярата е спасила неговия живот.

Да си припомним, че тази голяма трагедия сполетя нашите моряци на 3 януари 2008 г. във водите на Керченския залив, където намериха смъртта си 10 члена от екипажа на кораба „Ванеса”.

Когато драмата се разиграла за отрицателно време, единственото, което Николай успял да направи е да грабне иконата с лика на Свети Николай Чудотворец и тогава се хвърлил в ледените води на Азовско море.

Иконата на Свети Николай в близък план

Любопитно е да се каже, че вече чудотворната икона е на повече от 100 години. Николай я получил от своя дядо, няколко дни преди да се пресели в Отвъдното.

Заръката на дядото била пророческа – Николай да пази иконата, защото тя ще бди над него. Когато остарее да я даде на своите внуци.

И дядото претърпял морска злополука, от която го спасила същата икона, когато през 1917 г. пристигнал с кораб от Русия.

След като се хвърлил в леденостудените води, Николай Димитров бил вътре в продължение на 10 и половина часа.

Но през цялото време подсъзнателно усещал, че Свети Николай е до него. Когато изваждат оцелелия механик, заедно с иконата и двамата оцелели – мъжът физически, а иконата не се повредила, независимо, че е направена от метал и дърво.

Какво по-очевидно доказателство, че Господ съществува, а силата на Свети Николай Чудотворец е безгранична!

За Калинка Петрова

Казвам се Калинка Петрова. Завършила съм „Журналистика”. Станах част от екипа на "Марс Медия" през 2011 г. Пиша за сайта Chudesa.net. Освен за чудесата около нас, водя рубриката за християнските празници и традиции. Следя благотворителните инициативи и дарителските кампании, които се провеждат в полза на нуждаещите се и на които Chudesa.net отделя особено внимание, за да бъдем максимално полезни на всички наши читатели.

Прочети още

Badete Kato Decata 1

Христос: Бъдете като децата, или Пресътворяване на света в ежедневието

Да насърчаваме ли детето, което се опитва да хване Луната в ръка, или да му …

Едно мнение

  1. Слава на Бога! Слава на Пречистата Божия Майка и Дева Мария! Слава на всички Божии светии и угодници! Слава и на свети велик Николай чудотворец!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *